Gorgon Zola
kaasfragmenten uit vervlogen tijden
kunnen een onvergelijkelijke ervaring bieden
er is zoveel te genieten, ik citeer
Taleggio kan worden beschouwd als een tijdgenoot
van Gorgonzola; ze deelden oude rijpingsgrotten.
Hoewel de exacte ontstaansdatum van Gorgonzola niet bekend is
is het wel zeker dat hij stamt
Gorgonzola is dan ook een vette zachte van volle
en heeft groene aders met een romige milde ondergrond
doe het vuur uit en leg op elk een sneetje
met zoveel poezie vergeet je
bijna dat jouw leven maar ‘n parafrase
is en eindigt met een overrijpe geur
geenszins de odeur van ingenieuze gassen
als koolmonoxyde
geen impressie van oude sokken
die een beschuldigende vinger wijzen
naar een grote zingever, beste mensen
we hebben het hier over een poging
het bederven van melk uit te stellen
poëzie is de beleving die je er zelf
met behulp van geuren aan toevoegt
geniet er van